EDSBACKA  wärdshus

edsb_altan_07.jpg
 

Tillgänglighet
Året runt

Lokaler
2 Mindre rum (12-40 personer)
1 Festvåning (ca 90 personer)

Typ av event
Bröllop, Konferens, Privata sällskap
Festvåning, Representation, Julbord
Större grupper

mat
Klassisk husmanskost
Á la carte
Dagens lunch

Möjligheter
Catering
Afternoon Tea

utrustning
Enklare musikutrustning
Projektor

prisexempel
Festvåningsmeny från 595:-

Festvåningsmeny
Meny

Hemsida
www.edsbacka.nu

EDSBACKA Wärdshus

Edsbacka Wärdshus ligger vid den glittrande Edsviken i Sollentuna, strax norr om Stockholm. Restaurangverksamheten här startade redan 1626 då proviantmästaren Henrik Olofsson fick ett priviliegiebrev av kung Gustav II Adolf vilket gav honom rätt att inrätta ett värdshus vid Edsbacka intill landsvägen mellan Stockholm och Uppsala. Verksamheten här drevs fram till 1872 då man på grund av indraget sprittillstånd och med svikande gästantal till sist tvingades lägga ner.

På Valborgsmässoaftonen 1983, etthundraelva år efter nedläggningen öppnade stjärnkrögaren Christer Lingström åter Edsbacka Krog som han drev framgångsrikt under 27 år.

I april 2010 var det premiär för en ny restaurang att slå upp portarna: Edsbacka Wärdshus. Som namnet antyder bedriver den gastronomiska ägarkvartetten, Patrick Lundstedt, Ulf Barkman, Erik Molinder och Nils Molinder en mer värdshusbetonad verksamhet än sin föregångare. Ambitionen är att bevara den unika atmosfär och miljö som omger Edsbacka och servera klassisk husmanskost av hög kvalitet fylld av svenska smaker.

 
 

VIDEO FRÅN EDSBACKA Wärdshus

 

MER BILDER FRÅN EDSBACKA KROG